Yanak Dolgusu

Yanak Dolgusu

Yüz estetiği bayanlar için son derece büyük bir önem taşımaktadır. Derinin en üst tabakasından cilt altı yağ dokusuna kadar yüzümüzü oluşturan yumuşak dokular kişiden kişiye farklılık gösterir.

Bazı insanlar zayıf ve kemikli bir yüze sahipken bazı kişiler daha toplu bir yüze sahiptir. Zayıf yüz hatlarına sahip kişiler yanak bölgesinde çökmelerden sıklıkla şikayetçidirler. Bu tarz şikayetlerde dolgulama işlemlerine sıklıkla başvurmaktayız. Bu uygulamalar içerisinde de en sık başvurduğumuz yöntem hyaluronik asit dolgu uygulamalarıdır. Yapılan uygulamalar ile yüz daha hacimli ve istenilen yüz ovaline daha yakın bir hal alır. Ayrıca bu bölgede yağ enjeksiyonu da sıklıkla başvurduğumuz yöntemlerdendir. Yağ enjeksiyonu dolgulara göre daha kalıcı çözümler sunar ancak dezavantajı cerrahi sayılabilecek bir prosedür olmasıdır.

Hacimlendirme amaçlı hangi işlemin uygulanacağını hastanın sosyal durumu, işlemden beklentisi gibi faktörler belirler. İşlemden önce hekim ve hasta birlikte tercih edilecek yönteme karar vermelidir. Böylece alınacak sonuç-memnuniyet oranları artacaktır.

Şimdi Ara!
Harita