Mezoterapi İle Bölgesel İncelme

Mezoterapi İle Bölgesel İncelme

Günümüzde cihazlı yada cihazsız uygulanan bölgesel incelme yöntemlerinin tamamı vücut şekillendirme amaçlıdır ve kilo kaybı hedeflenerek yapılmaz. Bu yöntemler için ideal aday, uygun boy kilo oranına sahip ancak buna rağmen bölgesel yağ birikimi olan kişilerdir. Örneğin ne kadar kilo verilirse verilsin basen bölgesinde orantılı bir incelme gözlenmeyen bayan sayısı oldukça fazladır. Bu tarz şikayetlerde bölgesel incelme metodları yüz güldürücü sonuç verir.

Bölgesel incelme amaçlı sık uygulanan yöntemlerden birisi de mezoterapi yada diğer ismi ile enjeksiyon lipoliz yöntemidir. Bu yöntemde yağ yakım özelliği bulunan soya lesitini, safra asiti, karnitin, kafein gibi maddeler özel oranlarda karıştırılarak yağ doku içine zerk edilir. Birkaç santimetre aralıklar ile küçük enjeksiyonlar halinde yapılır. Kullanılan iğneler oldukça incedir ve uygulama konforludur.

Kişinin problemine göre uygulama hafta 2 kez ile 2 haftada 1 kez olacak şekilde uygulanabilir. Bu şekilde 4-10 seans uygulama yapmak gerekebilir.

Mezoterapi ile Zayıflama

Mezoterapi ile zayıflama tedavisinde kullanılan iğneler uygulandığı bölgede anlamlı bir acıya yol açmaz. Mezoterapide kullanılan iğneler ciltte sadece küçük sinek ısırıkları şeklinde hissedilir. Kişi mezoterapi uygulaması sürecinde kilo verme eğiliminde olursa işlem yapılan bölgede çok hızlı incelme elde edilebilir. Tam tersi işlem sürecinde kilo alınırsa sonuçlar umulanın altında kalabilir.Yani hastanın bu süreçte kilo almaması çok önemlidir.

Mezoterapi Tedavisi

Mezoterapi tedavisi zayıflama amacının dışında; antiaging, kırışıklık giderme, cilt kusurlarını giderme, cilt sıkılaşması, selülitlerin giderilmesi, saç dökülmesinin engellenmesi, eklem rahatsızlıklarını giderme alanlarında da çok uygulanmaktadır. Mezoterapi tedavisi zayıflama alanında birçok bölgeye uygulanabilmektedir. Karın, kol, yan simitler, bacak, diz içleri, sırt ve basen gibi yağlanmaya daha meyilli bölgelere mezoterapi rahatlıkla uygulanabilmektedir.  Mezoterapi tedavisi kalp hastalarında, gebelerde, şeker ve böbrek hastalarında yapılması tavsiye edilmez.

Mezoterapi ile zayıflama etkisinin arttırılması istenen durumlarda kişiye uygun diyet yazılmalı ve diyet eşliğinde her gün düzenli spor yaptırılmalıdır. Bu şartlarda mezoterapinin kişide yarattığı zayıflatıcı etki artacaktır. Bunun yanında mezoterapi uygulamasının ardından ilk 8 saat kişi dikey pozisyonda ve mümkünse hareket halinde olursa mezoterapide uygulanan ilaç karışımı hedeflenen bölgede daha hızlı yağ yakımına neden olur.

Mezoterapi bölgesel incelme amaçlı kullanılan cihazlar ile kombine edilebilir. Bu durumda elde edilen sonuç daha iyi olacaktır.

Şimdi Ara!
Harita