PRP Tedavisi

PRP Tedavisi

Kendi Kanımızdan Gelen Güzellik

Platelet Rich Plasma yani PRP uygulaması medikal bir yöntemdir ve sadece doktorlar tarafından yapılmalıdır. Hastadan alınan az miktarda kan, içinde özel bir jel olan küçük tüplere alınarak santrifüj işlemi yapılır. Bileşenlerine ayrılan kanın, trombosit hücrelerinin bulunduğu kısım ayrılarak ortaya zenginleştirilmiş bir jel çıkarılmış olur. Bu zengin yapıya PRP denir.

Kanın pıhtılaşmasını sağlayan Trombositler aynı zamanda doku hasarının iyileşmesini sağlayan büyüme faktörleri salgılarlar. Bu sebeple santrifüj işlemi uygulanan kandan elde edilen PRP, yüz, boyun ve saç gibi bölgelere enjekte edilir. Böylece dokulardaki hasarın iyileşme süreci artarken yaşlanma etkilerini geriye çevirecek doğal büyüme faktörleri de bölgeye verilmiş olur.

PRP ve Kök Hücre Tedavisi aynı şey midir ?

PRP bir kök hücre tedavisi değildir. Ancak dolaylı yoldan kök hücreler üzerinde çalışır. Trombositlerin içindeki büyüme faktörleri deri hücrelerine fibroblast üretme mesajını ileten birer uyarandır. Fibroblastlar da kolajen ve elastin üretmek için anahtar niteliğindeki yapılardır. Dolayısıyla Regenkit PRP bütün bu süreci başlatan trombosit sayısını çoğaltarak dolaylı olarak kök hücreler ile çalışır, çünkü dolgu uygulaması sonrasında deride oluşan fibrin ağları ortamdaki kök hücreleri de kendi yapısında toplar. Ayrıca son yıllarda plastik cerrahlar yağ enjeksiyonu ameliyatları sırasında hastadan alınan kanla elde edilen PRP’ yi hastadan alınan yağ içine karıştırarak yağ enjeksiyonu uygulamasına başlamışlardır. Bu verilen yağın tutma olasılığını arttırmaktadır. Yine karın germe, yüz germe, meme dikleştirme ve küçültme gibi ameliyatlarda operasyon alanına ve insizyon hattına PRP uygulaması yapılması kanama, kötü yara iyileşmesi vb. problemleri azaltmaktadır.

PRP’ nin Dezavantajı veya Riskleri var mıdır ?

Doğru bir şekilde yapılan PRP uygulamasında hiç bir risk ve yan etki yoktur.

PRP’ nin gözle görülen sonuçları nelerdir ?

  • Cildiniz daha canlı ve parlak bir hale gelir.
  • Yüz bölgenizdeki güneş ve yaşlılık lekeleri yumuşar.
  • Gözaltı torbaları ve kararmalarda düzelme gözlenir.
  • Saçlarınız güçlenir ve daha canlı bir hale gelir.

PRP nasıl ve ne kadar süre yaptırılmalıdır ?

Mezoterapi ile birlikte uygulanan PRP, 15 günlük aralarla 3-4 seans olarak yapılır. 6-8 ay sonra bir kür daha yeterlidir. Dolgu ve mezoterapinin bir arada uygulandığı bir başka protokol de var, burada da PRP 21-28 gün arayla 3 seans uygulanır. Altı ay sonra doktor hastasını kontrol eder. Şayet hasta menopoz döneminde ise ya da sigara kullanımı varsa doktor 1 kür daha yapmaya ihtiyaç duyabilir. Hasta kendisine iyi bakıyorsa, sağlığına dikkat ediyor, cildini UV ışınlarından koruyor ise 2.kür için 1 hatta duruma göre 2 yıl beklenir.

Şimdi Ara!
Harita